ترک اعتیاد به متادون در خانه چه معایبی دارد؟ متادون دارویی است که برای ترک مواد مخدر مورد استفاده قرار میگیرد اما برخی مواقّع و در اثر مصرف خودسرانه، خود متادون باعث اعتیاد و وابستگی در فرد مصرف کننده میشود. ترک متادون علائم متعددی همچون سردرد و سرگیجه، بی قراری، افسردگی و غیره دارد. ترک متادون در خانه و به روش غیر اصولی این علائم را افزایش میدهد و حتی ممکن است خطر ایست قلبی را به همراه داشته باشد. در صورتی که متادون در خانه ترک شود، احتمال بازگشت اعتیاد نیز در فرد افزایش مییابد. بهترین راه این است که ترک اعتیاد به متادون تحت نظر پزشک و به روش اصولی انجام شود. در ادامه مقاله به بررسی کامل ترک متادون در خانه و معایب آن میپردازیم.
مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو خدمات
مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.
مشاوره تلفنی - مشاوره تلفنی خانواده - مشاوره تلفنی ازدواج - مشاوره تلفنی خیانت - مشاوره تلفنی کودک - مشاوره تلفنی جنسی - مشاوره تلفنی ترک اعتیاد - مشاوره شغلی تلفنی - مشاوره تلفنی تحصیلی - مشاوره حضوری - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خیانت - مشاوره کودک - مشاوره جنسی - مشاوره ترک اعتیاد - مشاوره شغلی- مشاوره تحصیلی
از جمله مهمترین موضوعاتی که شما باید بر روی آن ها
ترک تریاک - ترک متادون - ماده مخدر گل - ترک ترامادول - تربیت کودک - تست اعتیاد - ترک اعتیاد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگی - علائم افسردگی - روانشناسی کودک - ملاک انتخاب همسر
منبع:
ترک اعتیاد به متادون
ترک متادون در خانه
متادون چیست؟
متادون یک داروی رایج برای ترک اعتیاد است. متادون نسبت به مخدرهایی همچون هروئین، مدت زمان تاثیر بیشتری دارد و به همین دلیل معمولا برای ترک اعتیاد به هروئین و مورفین مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف خودسرانه و غیر اصولی این دارو باعث اعتیاد جدیدی در فرد میشود. برای موثر واقع شدن متادون، باید با دوز مشخص و تحت نظر پزشک مصرف شود. متادون به صورت پودر کریستالی سفید رنگ یا قرص و شربت وجود دارد و معمولا به صورت پودر در نوشیدنی با طعم میوه حل میشود و روزی یکبار به صورت خوراکی مصرف میشود، همچنین به ندرت بصورت عضلانی یا وریدی تزریق میشود.
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد | بهترین و جدیدترین راه های ترک اعتیاد
عوارض ترک اعتیاد به متادون در خانه
افرادی که متادون مصرف میکنند نسبت به برخی از اثرات آن تحمل پیدا میکنند و در صورتی که دارو را به طور منظم مصرف نکنند دچار علائم ترک میشوند. برخی از این عوارض شامل موارد زیر است که به دو بخش عوارض جسمانی و روانی تقسیم میشود.
عوارض جسمی ترک اعتیاد به متادون در خانه
– سردرد و سرگیجه
– آبریزش چشم و بینی
– تهوع و استفراغ
– عرق زیاد و لرزش بدن
– افزایش ضربان قلب و فشار خون
– درد مفاصل و عضلات
عوارض روانی
مصرف متادون علاوه بر عوارض جسمانی، برای افراد عوارض روانی نیز به دنبال دارد. مهم ترین عوارض روانی متادون شامل اضطراب و افسردگی و حالات هیجانی، بیش فعالی، توهمهای بینایی و شنوایی، افکار خودکشی، پرخاشگری، کاهش انگیزه و نداشتن ثبات شخصیت است.
برای شناخت بیشتر در زمینه علائم و عوارض اعتیاد به متادون کلیک کنید.
ترک اعتیاد به متادون در خانه
بسیاری از افرادی که قصد ترک متادون را دارند، در خانه و به طور ناگهانی دارو را قطع میکنند و یا با استفاده از داروهای جایگزین دیگر سعی در ترک آن دارند. برخی از داروها در ترک متادون موثر هستند اما لازم است که با دوز مشخص و متناسب با شرایط جسمی فرد استفاده شوند. قطع ناگهانی دارو منجر به سندروم ترک میشود و جایگزینی خودسرانه دارو نیز میتواند باعث اعتیاد به داروهای جایگزین گردد.
معایب ترک اعتیاد به متادون در منزل
ترک متادون به صورت ناگهانی و در خانه یک روش غیر اصولی است. ترک باید تحت نظر پزشک متخصص باشد چرا که فرآیند جایگزینی و کاهش دوز داروها روند پیچیدهای دارد. در صورتی که ترک متادون غیر اصولی باشد، علائم ترک افزایش پیدا میکنند و حتی امکان ایست قلبی در فرد وجود دارد. علاوه بر این هنگامی که ترک در خانه انجام شود، جسم و روان به طور کامل پاکسازی نمیشوند و امکان بازگشت به سمت اعتیاد افزایش پیدا میکند. به همین منظور حضور پزشک و مشاور در هنگام ترک متادون اهمیت و ضرورت بسیار زیادی دارد.
مدت زمان ترک اعتیاد به متادون
مدت زمان ترک متادون با توجه به ویژگیهای فردی و دوز مصرف دارو متفاوت است. به طور معمول افرادی که دوز مصرف زیادی دارند و مدت زمان طولانی است که مصرف میکنند در حدود یک تا دو سال زمان برای ترک نیاز دارند. افرادی که تازه شروع به مصرف کردهاند و دوز مصرف کمی دارند، در مدت یک تا دو ماه نیز ترک میکنند. توجه داشته باشید که اکثر افرادی که در خانه و غیر اصولی اقدام به ترک کردهاند، بعد از مدت کوتاهی دوباره شروع به مصرف میکنند.
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد در خانه | سریع ترین روش ترک اعتیاد در منزل
مراحل ترک اعتیاد به متادون
ترک اعتیاد به متادون مراحلی دارد و برای این که ترک موثر واقع شود لازم است که این مراحل به خوبی طی شوند. این مراحل شامل موارد زیر است.
– تصمیم قاطع برای ترک و ایجاد انگیزه در خود
– مشورت با پزشک متخصص و تعیین روش ترک
– آگاهی از مشکلات حین ترک و آماده بودن برای آنها
– داشتن یک برنامه درمانی صحیح برای عدم انجام ترک اعتیاد به متادون در خانه
– کمک گرفتن از روانشناس برای از بین بردن علائم روانی ترک
– شرکت در برنامههای پیشگیری از بازگشت به اعتیاد
توجه داشته باشید که ترک اعتیاد باید تحت نظر پزشک باشد و ترک آن در خانه توصیه نمیشود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با روانشناس مشورت کنید.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
سوالات متداول
– آیا متادون بر عملکرد جنسی افراد نیز تاثیر میگذارد؟
بله. مصرف متادون باعث کاهش میل جنسی در افراد میشود. در مردان باعث اختلال در نعوظ و انزال و در خانمها نیز باعث میشود که عادت ماهیانه به عقب بیافتد و یا رخ ندهد. بنابراین توصیه میشود حتما برای درمان از متخصص کمک بگیرید، برای شروع ترک اعتیاد کلیک کنید.
– علائم ترک متادون چه زمانی شروع میشود؟
علائم ترک متادون حدودا ۳ الی ۴ روز بعد از قطع مصرف شروع میشود و در روز ششم به اوج خود میرسد و بعد از ۲ الی ۳ هفته به تدریج علائم آن کاهش پیدا میکند و فرد به زندگی نرمال خود بازمیگردد.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره _ تماس بگیرید.
منبع:
ترک اعتیاد به متادون
ترک متادون در خانه
:: برچسبها:
ترک اعتیاد به متادون در خانه چقدر طول میکشد؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 593
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0